Hotellet som jag bor på

Här bor jag, på insidan finns det glasgissar som åker väldigt fort.







Igår kväll var jag på en tillställning där bruden på den tredje dagen av brölloppet dansar för sin man och andra kvinnor. En scen sattes upp i under ett tält av tyg. Alla kvinnorna klädde sig i "topp" som det kallas, deras traditionella kläder, egentligen är det en lång sjal som de gör till kjol och även linadar in sig i över huvudet. Det kryllade av färger, cerise orange, turkost, lila, gult, blått, grönt och rött som anses vara den finaste färgen här. Alla dessa färger med guld och silver till. Alla kvinnor klädde sig i sina finaste kläderna och satte sig runt scenen och inväntade bruden som skulle dansa för oss. Efter en stunds väntan och väsen från kvinnorna kom hon ner för trappan förd av sin man. Hon dansade för oss i en orange klänning och hade smycken på alla möjliga ställerna, och vackra hennatatueringar av svart henna. Efter ca femton minuters dans gick hon tillbaka för ett ombyte. Traditionen säger att det ska bestå av tre ombyten och till varje ombyte ska det vara en ny sminkning, ny håruppsättning och nya kläder så det tar tid. Andra outfitten var en zebraklänning. Dansen var väldigt fin och hela grejjen tycker jag är ganska rolig, vilka förberedelser, bruden sägs ha förberett sig för dansen i flera månader. Inte helt konstigt för hon skulle ju dansa för över 300 kvinnor. Tältet var uppställt just för det här. Tänk er bröllopsdagen gånger tre vad gäller att hitta den perfekta klänningen, perfekta örhängen till och det rätta makeuppen. Jag skulle verkligen tycka om det.

Den sista outfitten ska alltid vara i rött. Speciellt var också att jag och min kollega var de enda kvinnorna där som inte är från Sudan, så vi fick VIP platserna precis framför scenen även om vi aldrig hade träffat bruden innan. Vi hade lika många blickar på oss som bruden. Tyvärr är det inte tillåtet att fota på sånna tillställningar, det var bara en fotograf som filmade och bandet skulle enbart ges till bruden och hennes man. Gissa om han gillade bröllopsgåvan.

//Stylish Lady

Kommentarer
Postat av: Naz

Ohhh det låter verkligen som en upplevelse att få se en sådan ur länge ska du vara i Sudan babe? Hoppas allt är bra med dig! Var försiktigt o glöm inte solskyddskrämen :) Puss på dig!

2008-11-21 @ 01:20:24
Postat av: Naz

Hahahahahaaaa okej... texten försvann lite där i mitten... :) Det ska stå "få se en sådan tillställning! Hur länge ska du vara i..." osv. :) :)

Sorry!

2008-11-21 @ 01:22:18
Postat av: StylishMan

Hej lillan... ;)



StylishLady -coolt hotell!! Har googlat lite pa det och uppgifter sager att de sarbehandlar grymt snygga tjejer och ger de svit, gym, spa, massage och hela kitet. Stammer det?



Annars har du en som anmaler sig att ge dig det frivilligt sa fort du kommer hem... Grr



T

2008-11-21 @ 13:38:08
Postat av: Christine

ÅÅååh vad längesen det var uppdates...miss it!

And miss you baby,hoppas allt är bra med min favorit svägerska!

Puss

2008-11-23 @ 23:18:19
URL: http://superkickan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0