Hur ska jag leva mitt liv

Ibland finns det dagar då jag funderar en hel del, idag är det en sån dag. Jag funderar på meningen med livet och framtiden, vad gör mig lycklig, vad skulle göra mig lyckligare?! Många människor strävar efter att finna en mening med livet. De nöjer sig inte med att bara finnas till och försöka göra det så trivsamt för sig som möjligt medan de lever. De har svårt att acceptera att det inte skulle finnas någon högre mening med att de finns till.


Jag tror att meningen med livet är något människan frågat sig i alla tider. Vad gör vi här, vad är vårt syfte, vart är vi på väg, varför är vi på väg, hur kommer det sluta, när började det, vad händer efter döden? Alla de frågorna hör ihop med meningen med livet. Människan är besatt av att allt ska ha en mening, ett syfte. Det behöver inte alltid finnas en meningen med något, men det spelar ingen roll, människan är oerhört duktig på att skapa meningar som egentligen inte finns. För de flesta andra varelser är meningen med livet att äta, överleva och att reproducera sig. Men eftersom inget av detta är speciellt svårt för människan, har vi fått utrymme att fundera över meningen i mer romantiska, religiösa eller filosofiska drag.


En del använder religionen för att ge livet ett ändamål. De tror att de genom att leva på ett visst sätt kan göra sig förtjänta av att hamna i paradiset eller uppnå nirvana eller något liknande. Och de lever lyckliga med sin tro. Andra liksom jag själv tillhör de människor som har svårt att tro på det vi inte kan se. Vi har därför svårt att acceptera någon gudomlig mening med livet.

Men vad är det då för mening med livet? Är vi alla här bara på grund av en slump och är alla våra handlingar egentligen meningslösa? Eller finns det något slags högre mening med det hela? 


Jag tror att meningen med livet är lycka, och att en person som någon gång under sitt liv men framförallt mot slutet ärligt kan säga "jag är nöjd med mitt liv" också är en lycklig människa. Jag tror att människor som har råkat ut for någontin eller har varit med om mycket i sitt liv har lättare att uppskatta livet. För mig är lycka att en vacker dag, ha små barn, ett hus med utsik mot havet, planer för framtiden och god hälsa hos nära och kära.

//Stylish Lady


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0